Digicel schenkt US$ 15000 aan tablets

Selecteer uw taal

Tablets gedoneerd door Digicel worden ingezet in het binnenland

Minister Ferrier neemt donatie ter waarde van USD 15.000 in ontvangst

Minister Lillian Ferrier en de CEO van Digicel Deonarine Gopaul

Paramaribo, Suriname – Vrijdag 10 juli 2020.

 

“U kunt mijn gezicht niet goed zien vanwege mijn masker, maar ik kan u garanderen dat ik een grote smile op mijn gezicht heb”. Dit zei een dankbare Minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Lilian Ferrier, bij het in ontvangst nemen van 100 Samsung tablets. Ze nam deze tablets in ontvangst van de CEO van Digicel Suriname, Deonarine Gopaul. Deze donatie komt na gesprekken met het Ministerie, waaruit bleek dat zij de onderwijsstructuren van het land wenst te versterken met technologische apparatuur, vooral die van het binnenland. Minister Ferrier wenst de toegankelijkheid van afstandsonderwijs voor alle studenten te verbeteren, maar ook, op langere termijn, de digitale vaardigheden van de studentengemeenschap te verbeteren.

 

De minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur reageerde als volgt:

“De tablets zijn zeer welkom en het grootste deel zal beschikbaar gesteld worden voor het Surinaamse Pedagogisch instituut (SPI). Het SPI voert een speciaal programma uit, waarbij er stagiaires naar het binnenland worden uitgezonden om les te geven. Het ander deel van de tablets is bestemd voor enkele hulpbehoevende gezinnen, waarvan de ouders mij persoonlijk hebben benaderd om hulp. Het zijn vaak gezinnen met een groot aantal kinderen, waarbij de ouders de middelen niet hebben om dure devices voor de kinderen aan te schaffen om onlineonderwijs te kunnen volgen.”


“Digicel heeft sinds de uitbraak van de COVID-19 pandemie in Suriname, de autoriteiten op alle mogelijke manieren ondersteund. Nu is de beurt aan het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. De donatie van deze tablets is de eerste stap om digitale ongelijkheid binnen Suriname aan te pakken, aangezien studenten tijdens deze pandemie gedwongen zijn van huis uit onderwijs te volgen. "Toen ons managementteam prioriteit begon te geven aan de hulpverlening in verband met de COVID-19 crisis, kwam de kwestie van digitale ongelijkheid voor studenten uit het binnenland aan de orde", aldus Deonarine Gopaul CEO van Digicel Suriname. “We erkenden dat we dringend actie moesten ondernemen om te helpen de digitale kloof voor deze studenten te dichten en hen de tools te geven die nodig zijn om te groeien in de 21e eeuw."

 

Digicel is voornemens om in de toekomst het tarief van verschillende educatieve websites naar nul te brengen. Zo kunnen studenten toegang krijgen tot de leerstof zonder gebruik te hoeven maken van data. 
Contact Ons
Contact ons voor meer informatie over onze producten en diensten
Hulp nodig?
Vragen? Wij hebben de antwoorden, browse naar onze lijst van FAQ’s
Live Chat
Live chat is dagelijks beschikbaar van 8.00 a.m. tot 9.00 p.m.
Digicel schenkt US$ 15000 aan tablets aan Onderwijs